Om Stjärnurmakarna

Stjarnurmakarna Om Oss
Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja som har funnits i över 100 år. Vi har ett arv att vårda. Därför bryr vi oss om dig och din klocka över tid. Det innebär att vi gärna hjälper dig under hela din klockresa. Oavsett om du är intresserad av att skaffa en ny klocka, behöver byta ett batteri eller är i behov av en mer omfattande klockrenovering. Vår Stjärnförsäkring och Riksgaranti fungerar dessutom som ett bra skydd om något oförutsett skulle inträffa.

Våra butiker ägs och drivs av människor som brinner för begreppen tid, trender och teknik. Vårt gemensamma mål är att utveckla urfackhandeln med ökad försäljning och god lönsamhet, utifrån ett gemensamt kundlöfte. Några av de varumärken vi erbjuder är: TAG Heuer, Longines, Oris, Sjöö Sandström, Certina, Seiko, Tissot, Kronaby, Casio, Gucci, Calvin Klein, Michael Kors, GANT, Triwa, Daniel Wellington, Hirsch m.f.

Välkommen!

Vår historia

Stjärnurmakarna har funnits sedan 1892 och som registrerat varumärke sedan 1934. Från början som – Stjärnmärket – i syfte att införa rikstäckande information om urmakaryrket. I första hand koncentrerade man sig på utställningar, men så småningom på central marknadsföring av fackurhandel. 1936 beslutade Sveriges Urmakareförbund (SUF) att sammanföra informationsverksamheten med garantisällskapet.

Under 40-talet producerade Stjärnurmakarna reklamfilmer och tog fram reklamklichéer. Kända tecknare såsom Robert Högfeldt och Rit-Ola anlitades i reklamsammanhang. Antalet butiker anslutna till Stjärnurmakarna växte. När Allriskförsäkringen infördes 1944 fick medlemmarna dessutom ett nytt och starkt argument i försäljningsarbetet och Stjärnurmakarbegreppet spreds snabbt över hela landet.

Stjärnurmakarna fick sin nuvarande form 1985, då Stjärnurmakarna AB bildades. I dag är Stjärnurmakarna en rikstäckande kedja med ett 40-tal butiker. Målet är att utveckla urfackhandeln med ökad försäljning och god lönsamhet, utifrån ett gemensamt kundlöfte.