Köpvillkor

Här får du svar på vad som gäller när du köper en klocka i vår e-handel. Personer under 18 år får inte ingå avtal med Stjärnurmakarna Shop Online. 

Ångerrätt - 30 dagars ångerfrist. 
Är du inte nöjd med något du beställt via vår Shop Online har du 30 dagars ångerfrist efter det att du mottagit varan. Ångerrätten gäller om varan är i oförändrat skick. Klockan ska vara plomberad med en plomberingssigill och utan kortad länk. Förpacka varan i ett väl skyddande ytteremballage. Skicka även med de papper som du mottog tillsammans med klockan. Alltså försäkringsfolder med kvitto och följesedeln från klarna. Fäst den förbetalda returfraktsedeln på ytteremballaget och lämna in paketet på ditt närmsta ombud. Det fullständiga beloppet krediteras till dig så fort vi har mottagit returen. Pengarna är åter på ditt konto inom 14 dagar. Vid frågor gällande återbetalning kontakta Klarna kundsupport, 08 120 120 10.

Reklamation
Vi följer konsumentköplagen med 3 års reklamationsrätt. Om en vara är felaktig eller felexpedierad, och du vill reklamera den, står vi för returfrakten. Stjärnurmakarna löser inte ut paket mot postförskott. Konsumenten skall ersättas för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen. Om du upptäcker ett fel på varan under de första sex månaderna efter köpet har du ett bättre konsumentskydd.

Riksgaranti. 
Stjärnurmakarnas Riksgaranti innebär att du kan lämna in klockan vid ev garanti i valfri Stjärnurmakarbutik. Riksgarantin innefattar även köp gjorda i vår shop online

Priser och betalningssätt. 
Alla priser anges i svenska kronor inklusive moms. Du kan välja mellan att betala direkt med din internetbank via mobilt bankid eller betala med ditt bank/kreditkort direkt. Om du hellere vill ha det på faktura eller dela upp din betalning så samarbetar vi med Klarna . Observera att det inte går att blanda olika typer av betalningsalternativ. Vi följer PUL (personuppgiftslagen). De personuppgifter som lämnas på denna webbplats används endast till att genomföra och följa upp köp, samt besvara de förfrågningar som gjorts. Vid köp av armbandsur lämnas uppgifterna vidare till Eurostar AB, som är ett dotterbolag till Stjärnurmakarna, för tecknande av försäkring till klockan.

Leverans och leveranstid. 
Leverans sker endast inom Sverige och med PostNord till den adress som angivits vid beställning. Här kan du söka/spåra ditt paket med hjälp av kollinummer. Leveranstiden är normalt 1-3 arbetsdagar efter godkänd betalning (om klockan inte finns i lager är leveranstiden 8-10 arbetsdagar). Du meddelas omgående om varan skulle ha tagit slut på vårt lager eller leveranstiden överstiger det som är angett vid beställningen. Vid leveransförseningar har du som kund rätt att häva köpet. Vid reasäsong är det större chans att varor säljer ut snabbare än vad som hinner registreras i vårt system och uppdateras mot sidan.

När du hämtar ut paketet hos ditt fraktombud bör du kontrollera att paketet är helt. Skulle försändelsen vara skadad är det enklast att anmäla det direkt där du hämtar ut paketet. Naturligtvis kan du även kontakta oss så hjälper vi dig. Tel: 08 629 44 00.

Klarnas betalningsvillkor
Kredittiden för fakturaköp via klarna är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen och det tillkommer ingen extra fakturaavgift. Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift med 60 kr. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma. För vidare information gällande köp via Klarna läs deras fullständiga betalningsvillkor här. 

Klarna uppfyller kraven för PCI DSS och innehar ett SSL-certifikat.

Personuppgifter och marknadsföring
För oss på Stjärnurmakarna är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter och vi vill vara öppna och transparenta med vårt arbetssätt. Vi har därför en policy som definierar hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Syftet med denna policy är att säkerställa att vi hanterar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (General Data Protection Regulation – GDPR). Läs mer om vår integritetspolicy här.

Stjärnurmakarna, Sveavägen 28-30, är personuppgiftsansvarig för behandling - en av de personuppgifter som du som kund lämnar till Stjärnurmakarna. Genom godkännande av dessa Köpvillkor samtycker du som kund till Stjärnurmakarnas behandling av personuppgifter enligt denna punkt. 

Stjärnurmakarna behandlar dels uppgifter som du som kund själv lämnar till Stjärnurmakarna, t.ex. kontaktinformation och personnummer, samt uppgifter som Stjärnurmakarna eller dess samarbetspartners samlar in från annat håll, t.ex. adressuppgifter och uppdaterad kontaktinformation samt köphistorik som registreras i samband med dina köp. I samband med ditt köp kontrollerar vi dina uppgifter mot folkbokföringsregistret.

Stjärnurmakarna kommer att behandla de personuppgifter som du som kund lämnar till Stjärnurmakarna för att administrera din beställning och din leverans av varor.  Dina personuppgifter kan även komma att användas för identifikation, administration samt för statistikändamål. Om du särskilt samtyckt till det kan dina uppgifter även komma att användas till direktmarknadsföring.

Stjärnurmakarna behandling kan även innebära samkörning med andra register och att dina personuppgifter överförs till andra bolag inom Stjärnurmakarna koncernen. Personuppgifter överförs även till våra samarbetspartners i syfte att administrera och underlätta ditt köp, såsom transportbolag och Klarna AB.

Du som registrerad har rätt att begära att få en bekräftelse från Stjärnurmakarna om Stjärnurmakarna behandlar personuppgifter som rör dig som registrerad, samt i sådant fall begära tillgång till personuppgifterna i form av ett s.k. registerutdrag.

Om du vill ha sådan information, eller vid frågor om behandlingen av personuppgifter vänligen kontakta Stjärnurmakarna på följande e-postadress personuppgifter@stjarnurmakarna.se eller postadress Stjärnurmakarna, Box 7542, 103 93 Stockholm. Att: GDPR