Triwa - Time for Oceans

Möt Time for Oceans. En samling färgglada uttalande klockor helt gjorda av återvunnen havsplast för att belysa havets kritiska hälsa och generera pengar för en kontinuerlig sanering av havet.

ORSAKEN

Varje år kommer 8 miljoner ton plast in i våra hav, motsvarande en lastbil varje minut, ovanpå de uppskattade 150 miljoner som för närvarande cirkulerar. Detta har en djup och irreversibel inverkan på livet i havet och i slutändan på oss själva. Vi konsumerar mikroplast motsvarande ett kreditkort varje vecka.

PROCESSEN

För detta projekt har Triwa samarbetat med #tide ocean material i Schweiz för att samla och bearbeta havets plast. Plasten samlas upp från haven och omvandlas med hjälp av solenergi till granuler som vidare används för att skapa Triwas Time for Oceans-klockor.

KLOCKAN

Kollektionen,som är noggrant designad i Triwas kreativa studio i Stockholm, är fylld med detaljer från sitt marina arv. Den är vattentät upp till 10 ATM och drivs av ett tillförlitligt japanskt urverk. Både fodralet och remmen är stolt tillverkade av återvunnen havsplast.

DETALJERNA

Triwas Time for Oceans-klockor är fyllda med detaljer från dess marina arv, till exempel de tredimensionella vågorna på urtavlan, de överdimensionerade lysande indexen och visarna samt det välvda härdade mineralglaset. Bandet, tillverkat av vävt havsplast, levereras med zuluöglor och spänne i rostfritt stål.