Swiss Military by Chrono

Swiss Military by Chrono är ett schweiziskt klockvarumärke som främst är kända för sin snygga och funktionella design samt höga kvalitet. Klockorna har ett sportigt och äventyrligt utseende passar dig som har en aktiv livsstil, vare sig om det är på jobbet eller fritiden. Precis som namnet antyder så står varumärket för klassiska schweiziska värden som precision och kvalitet. Ett bevis på detta är att varumärket och klockorna är en så kallad officiell licensierad produkt av schweiziska edsförbundet. Vilket i sin tur etablerar Swiss Military by Chrono i ett globalt sammanhang där tillförlitlighet, precision, kvalitet och innovation utgör grunden.

Ett partnerskap baserat på Swiss Made-värden

Schweiz är ett litet men exceptionellt framgångsrikt land. Denna framgång bygger på egenskaper som hårt och kvalitativt arbete, pålitlighet, precision och innovativ styrka. Schweiz militär har alltid strävat efter att bruka pålitliga och robusta produkter som kan användas till högpresterande tillfällen. Tack vare Swiss Military by Chrono’s kvalitet, har dessa produkter idag ett utmärkt rykte på global nivå.

Sedan 1994 har Chrono AG arbetat hårt för att etablera sitt varumärke Swiss Military by Chrono internationellt. Idag är de välkänd och uppskattade för sina klockor som är tillverkas med Swiss Made-värdena i grunden. Som officiell licensierad produkt av Schweiziska edsförbundet skapar Swiss Military by Chrono en stark trovärdighet vad gäller - tillförlitlighet, precision, kvalitet och innovation.

Excellens genom tradition

Chrono AG är ett effektivt och oberoende schweiziskt familjeföretag som har skapat klockor i den värdefulla schweiziska klocktraditionens tradition i över 35 år. Detta innebär att Swiss Military by Chrono produceras med en solid grund av erfarenhet inom klocktillverkningen. Ett team på cirka 50 anställda arbetar dagligen med att framställa varumärkets design, urverk och marknadsföring. Alla våra anställda garanterar utmärkt resultat och nöjda kunder. Detta är vad Swiss Made är uppskattat för i hela världen.

Swiss Made

Från den första designen av en klocka till den färdiga produkten utförs, övervakas alla produktionssteg i vårt högkvarter i den vackra staden Solothurn. För att en klocka ska få kallas Swiss Made krävs det att urverket har monterats i Schweiz, den slutgiltiga inspektionen har genomförts i Schweiz och att minst 60% av tillverkningskostnaderna är genererade i Schweiz. I klocktraditionens anda förbinder vi oss att tillverka alla våra klockor enligt de officiella Swiss Made-föreskrifterna - en etikett som står för högkvalitativt hantverk, teknisk kunskap, innovation och kompetens samt estetiska värden. Därigenom strävar vi inte bara till att upprätthålla det oöverträffade ryktet hos Swiss Made klockor utan också att erbjuda konsumenten det bästa valet av en högkvalitativ klocka! Alla Swiss Military by Chrono klockor är utrustade med urverk av de välkända schweiziska producenterna ETA, Ronda eller Sellita.

Ligger i en gammal urmakarskola

På vårt huvudkontor i Solothurn strävar vi inte bara efter att skapa klockor i den schweiziska traditionens anda, vi har också äran att göra det inom väggar som står för en schweizisk klocktraditionstradition på över 100 år. Ursprungligen byggdes huset 1915/1916 av klocktillverkaren Stadler-Bouché, snart var byggnaden övertagen av en av Schweiz första klockskolor, fram till 2002 var detta det världsledande träningsinstitutet som lärde upp generationer av urmakare. Efter att urmakarkolan flyttat till större lokaler köpte Chrono AG byggnaden år 2003 och renoverades fullständigt, vilket skapade det hem där vår passion för den schweiziska konstnärskapet fortsätter att utvecklas.

Passion och hantverk

I våra verkstäder är det professionella handarbetet kärnan i vår exceptionella klocktillverkning. Våra urmakare har en omfattande utbildning och professionalisering inom sitt område. Varje klocka monteras, kontrolleras och förpackas manuellt. Här garanterar vi kvalitén på våra klockor. Vi är stolta över att säga att på detta sätt bär varje Swiss Military by Chrono en heder till den schweiziska klocktraditionen.

Tillverkningsprocessen

Det är många olika produktionssteg innan en Swiss Military by Chrono klocka gör sin väg in i världen som ett funktionellt armbandsur. Från valet av de nödvändiga komponenterna till tillverkning av urtavlan, det faktiska arbetet med montering, gravering av baklocket, kvalitetskontroll och slutligen förpackning, handarbete är kärnan i varje steg. Vi är övertygade om att de höga kvalitetsnormerna vi ställer för våra produkter endast kan uppnås genom att arbeta med den traditionella mänskliga kompetensen vid tillverkningen, uteslutande integrera dagens specialiserade och moderna arbetsredskap för att stödja våra urmakare i deras strävan efter högsta precision. Vidare följer en kvalitetskontroll av varje steg. Alla Swiss Military by Chrono klockor genomgår en noggrann kontroll av funktion och vattentäthet, samt en intensiv visuell kontroll.