Seiko 5 Sports

I över 50 år har Seiko 5 Sports levererat hög tillförlitlighet, hållbarhet, prestanda och värde som har hänfört klockentusiaster runt om i världen. Nu har Seiko låtit återskapa den här uppskattade serien i en ny, uppdaterad version. Spana in Seiko 5 Sports nya kollektion som tagits fram utifrån samma värdegrund men i en ny välgjord och extremt snygg design!

Älskad sedan 60-talet

Den allra första Seiko 5-klockan, Seiko Sportmatic 5 togs fram 1963. Japan, som tidigare hade revolutionerat världen men sina batteridrivna urverk (quartz), tog nu ytterligare ett stort kliv i klockhistorien och skapade Seikos och Japans allra första mekaniska klocka med dag- och datumvisare. Siffran ”5” representerar de fem karaktäristiska löften och utmärkande egenskaper som varje Seiko 5 klocka står för och har gjort enda sedan ursprungsmodellen. Varje klocka har ett automatiskt urverk, en dag- och datumvisare klockan 3, vattentålig boett, en infälld krona klockan 4 och en robust boett som är byggd för hållbarhet. Denna sammantagna kombination resulterade i oemotståndliga klockor både vad det gäller utseende och prestanda!

1968 föddes Seiko 5 Sports. Kollektionen skapades för det växande antalet kvinnor och män som ville ha en tillförlitlig klocka i samband med att de utövade sport och aktiviteter. Förutom de grundläggande värdena i Seiko 5 utvecklande man nu funktionerna med en förbättrad vattenbeständighet, ett förstärkt glas och självlysande visare samt timmarkeringar. Under de kommande decennierna växte intresset för Seiko 5 Sports klockorna och speciellt yngre klockfantaster uppmärksammade och uppskattade klockornas prisvärdhet i förhållande till dess värde och design.

Seiko 5 Sports 5 löften:

• Automatiskt urverk

• Dag- och datumvisning (klockan 3)

• Vattenavvisande

• Infälld och skyddad krona (klockan 4)

• Boetten och länk/remmen är byggd för varaktighet

Seiko 5 Sports – en legend som får nytt liv

Seiko 5 Sports är en återskapad klassiker från 60-talet med uppdaterad design. De 5 löften som symboliserar serien kvarstår. Klockan har en slittålig boett och länk i rostfritt stål och är vattentät till 10ATM. Dag- och datumvisning kl 3 samt en infälld, skyddad krona placerad kl 4. Alla Seiko 5 Sport-klockor är dessutom försedda med ett automatiskt urverk. Klockan blir dessutom din för en överkomlig prislapp. Ett självklart val för klocksamlaren!

 

Utforska kollektionen här hos oss!