Calvin Klein

Modevarumärket Calvin Klein lanserades 1968 och har sedan dess vuxit till att bli ett av världens mest omtalade och omtyckta varumärken. Namnet kommer från varumärkets grundare, Calvin Klein, som tillsammans med sin affärspartner Barry Schwartz skapade ett varumärke som idag säljs i över 110 länder, med tillverkning i Schweiz. Calvin Klein som varumärke står inte bara för mode utan representerar även en livsstil. Du som vill utstråla attityd och djärvhet med hjälp av minimalistisk design kommer känna dig som hemma i kläder, skor och accessoarer från Calvin Klein! 

Vi har fått svar på några frågor kring Calvin Klein’s ställningstaganden, produktionsprocess och höstens klock-och smyckeskollektioner för dam och herr.

 

Hur länge har Calvin Klein tillverkat klockor och hur många modeller finns det i ert sortiment idag?

Calvin Klein har sedan 1997 tillverkat klockor tillsammans med Swatch Group, där tillverkningen sker i Schweiz. Fokus ligger på stilren och enkel design för både herr-och damklockor. De 200 modeller som finns på marknaden idag säljs i över 80 länder. 

 

Bild 1: Calvin Klein Minimal finns i flera olika färger och modeller. 

Ni tillverkar mycket populära smycken och klockor! Vem/vilka står bakom designen av dessa accessoarer och hur går processen till från idé till färdig produkt? 

Det är ett ganska stort team som står bakom produkterna. Calvin Klein har flera olika licenser och för att alla ska ha samma röda tråd så presenterar man en mood board för samtliga kollektioner, för alla licenser. Dessa presenteras sedan för vårt team som tolkar och designar en kollektion utifrån dessa mood boards. Därefter är det en lång process där det bollas fram och tillbaka mellan Calvin Klein och vårt team innan den slutgiltiga produkten blir färdig. 

 

Er Pride-kollektion är riktigt härlig! Vilken respons har ni fått på den kollektionen? 

Det har varit en bra respons på kollektionen. Denna kollektion säljs dock enbart på våra egna kanaler d.v.s. vår webshop samt Calvin Klein-butiker, så det är inget som vi säljer till andra återförsäljare.

Tills sist, vilka klockor för dam respektive herr tror ni kommer bli höstens storsäljare?

Av höstens nyheter så tror vi mycket på Wavy och Fraternity!

 

Bild 3: Calvin Klein City är en populär klocka som finns i olika stilar med stållänk eller läderarmband. 

 

Fler av höstens nyheter samt de klassiska kollektionerna finner ni i Calvin Kleins breda sortiment av klockor och smycken.